Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@06:07:50 GMT

خانه تاریخی داروغه مشهد، خانه ای فرهنگی

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۱۲۷۵۴

خانه تاریخی داروغه مشهد، خانه ای فرهنگی

شیوه معماری و تزئینات در خانه تاریخی داروغه مشهد

این شیوه معماری در تور مشهد  را می توان بازمانده از آخرین شیوه معماری سنتی ایران دانست که البته از شیوه معماری روس ها هم الهام گرفته شده است. در ساختار کلی بنا از آجرهای قالبی با شکل های مختلف بهره برده شده است. همچنین کاشی کاری بنا، اشکال چوبی زیر سقف ها، تندیس های گچی قالبی و تندیس های گچی تراشیده شده بر روی دیوار حیاط را می توان از نشانه های معماری روسی در این بنا دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح ایوان، طرح پله های ساختمان، ارسی ها و شیشه های رنگی را هم نشانه های خوبی برای معماری ایرانی این بنا می توان معرفی کرد. از جمله تندیس های قالبی در این بنا می شود به شیر و سر انسان و فرشته بالدار اشاره کرد که از نشانه های معماری روسی می باشد که در بعضی ساختمان های عمومی در آن زمان از سوی افراد متدین و متعصب مورد اعتراض قرار می گرفت که ایرج میرزا شاعر دوره اواخر قاجار شعری هم در این زمینه سروده است.

پس از ورود به ساختمان در تور ارزان مشهد  با یک حوض با کاشی های آبی و چهار باغچه کوچک و زیبا روبرو می شویم، زیربنای این خانه هزار و صد متر است و این خانه از سطح کوچه هفتاد و پنج سانتی متر پایینتر است، این نوع معماری به " سه طرف ساخت " معروف است. در اضلاع جنوبی، شمالی و شرقی خانه، ساختمان های دو طبقه ای به چشم می آید که یک طرف اصطلاحا غلام رو و دو طرف دیگر شاه نشین هستند. این سه ساختمان به هم متصل است و راه دارند. بخش های شاه نشین هر کدام برای یک فصل هستند یکی تابستان نشین و دیگری زمستان نشین در قسمت زمستان نسین این خانه وسایل گرمایی مثل بخاری وجود دارد، مطبخ خانه هم در زیر این بخش از ساختمان تعبیه شده است. جالب است بدانید که پنجره های این بنا دوجداره بوده و جالب تر آنکه بدانید اولین بخاری شومینه شهر مشهد در این ساختمان کار شده است. اما در بخش تابستان نشین با اتاق های بادگیر و حوض آب و معماری سنتی روبرو می شویم که هوای این قسمت از خانه را مثل اول فصل بهار خنک می نماید. در قسمت زمستان نشین از تکنولوژی روسی مثل بخاری شومینه و پنجره دو جداره و چند مورد دیگر استفاده شده اما در بخش تابستان نشین نیازی به این نبوده یا بهتر بگوییم روس ها هیچ ایده ای برای مبارزه با گرما نداشتند زیرا اصلا گرمایی در سرزمینشان نیست که با آن مبارزه کنند.

در بخشهای قبلی گفتیم که این خانه دارای حمام نیز بوده است این موضوع که خانه ها دارای حمام خصوصی یا شخصی باشند در آن زمان معمول نبوده و این مسئله دلیل دیگری بر منحصر به فرد بودن این خانه بوده است.

به گزارش سفر باتو ، خانه تاریخی داروغه مشهد در تور مشهد  که پس از گذشت سال ها در خطر تخریب قرار گرفته بود از طرف میراث فرهنگی خریداری شده و در سال های اخیر با مخارج بسیار سنگین بازسازی شده است. کارشناسان میراث فرهنگی با دقت و وسواس بسیار برای مرمت و بازسازی این بنای با ارزش تلاش کردند و این خانه تاریخی را که جزئی از فرهنگ ملموس شهر مشهد است را حفظ نموده اند. در حال حاضر از این مکان به عنوان چای خانه سنتی استفاده می شود. در گوشه دیگر این خانه عکاس خانه ای هست که به طرز جالبی با لباس ها و وسایل قدیمی عکس های جالبی را از مردم و بازدید کنندگان به یادگار می گیرند که این خود هم فال است و هم تماشا. البته امید است که این گونه فعالیت ها به ارزش تاریخی این اثر صدمه ای نزند.

نشانی خانه تاریخی داروغه مشهد در خیابان نواب صفوی ، راسته حوض مسگران، کوچه داروغه است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گردشگری مشهد خانه تاریخی گردشگر تور مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۲۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هشتاد و هفتمین جلسه کمیته ایمنی برای بررسی وضعیت ساختمان های ناایمن مناطق ۳،۴،۵،۶،۷،۹، ۱۱،۱۲و ۱۳ با حضور شهرداران این مناطق در محل شورای اسلامی شهر تهران برگزار و وضعیت ساختمان های بحرانی و بسیار خطرناک بررسی شد.   مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: کمیته ایمنی نشان داده که در پیگیری ایمن سازی ساختمان های ناایمن بحرانی و میان خطر جدی است.   بابایی سخت گیری در حوزه ایمنی را به نفع شهروندان و مالکان و افرادی که در ساختمان های ناایمن تردد می‌کنند عنوان کرد و افزود:شهریور ماه پایان مهلت رسیدگی به ۱۲۹ ساختمان است و باید تا این تاریخ گزارش ایمن سازی این ساختمان های به شهروندان ارایه شود.   عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مسئول مستقیم رسیدگی به ساختمان های ناایمن، شهرداران نواحی هستند، گفت: اجرای دستورالعمل مصوب شورای شهر شامل ارایه اخطار ، نصب بنر اطلاع‌رسانی و تشکیل پرونده قضایی، و پس از آن قطع انشعابات الزامی است.   وی با بیان اینکه قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۲ ایمن سازی ساختمان های بحرانی تمام شود اما عقب ماندگی وجود دارد؛ اظهار داشت: وضعیت ساختمان های ناایمن و بلند مرتبه نسبت به ابتدای دوره ششم وضعیت بهتری است اما همچنان برخی مالکان نسبت به ایمن سازی و اخطارهای شهرداری و آتش نشانی بی توجه هستند.   وی افزود: از جمله، مالکان ساختمان های شرکت بستنی پاک در منطقه ۹، انبار خانه کارگر در منطقه ۹ و بیمارستان بوعلی در منطقه ۱۳ تاکنون برغم اینکه نیروی انسانی بسیاری در آنها تردد دارند و ساختمان بیمارستان بوعلی که روزانه پذیرای بیماران است؛ اقدامی برای ایمن سازی انجام نداده اند.   وی با بیان اینکه این حق را برای شهروندان قائل هستیم که با وضعیت ساختمان های ناایمن شهر آشنایی داشته باشند و از تردد در آنها خودداری کنند، تاکید کرد: در صورت بروز هر نوع حادثه ای در ساختمان بستنی پاک، بنیاد مستضعفان؛ حادثه در انبار خانه کارگر، حزب اسلامی کار و حادثه در بیمارستان بوعلی، دانشگاه آزاد اسلامی باید پاسخگوی افکار عمومی باشند که چرا به اخطارها بی توجهی نموده اند.   بابایی تأکید کرد: طی سه سال از شورای شهر تلاش کردیم مالکان ساختمان های ناایمن را ترغیب به ایمن سازی کنیم اما برخی مقاومتها که منشا آن نامشخص است، از ایجاد حوادثی مشابه پلاسکو و خسارت به جان و مال شهروندان، ترسی ندارند.

رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تاکنون قوه قضاییه همکاری خوبی با مدیریت شهری داشته است، خاطر نشان کرد: قوه قضاییه در خصوص این سه ساختمان نیز حتما ورود خواهد کرد .

بابایی تاکید کرد: مدیران شهری و مالکان ساختمان های ناایمن با مرور حادثه پلاسکو باید از این حال به درس عبرت بگیرند و خودشان برای ایمن‌سازی پیش قدم شوند.

بر اساس این گزارش جلسه کمیته ایمنی طی دو سال اخیر در محل شهرداری های مناطق برگزار شد و مصوبات این جلسات با جدیت پیگیری شد اما اکنون و در دور جدید جلسات کمیته ایمنی ، این جلسات با حضور شهرداران مناطق و نواحی در محل شورای شهر برگزار می شود تا شهرداران پاسخگوی عملکرد خود در این حوزه باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح پهنه‌بندی حریم مشهد به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید
  • امامزاده ابراهیم، هفت روز پس از آتش‌سوزی مهیب
  • بهترین خانه‌های جهان در ماه آوریل 2024 (+عکس)
  • تصویب طرح پهنه بندی حریم مشهد برای اولین بار در شورای‌عالی شهرسازی و معماری
  • پرونده مرگ بلاگر زن معروف در سوپر ساختمان شهر مشهد | صورت او ترکید!
  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ